CBR

Het theorie examen

Het theorie-examen wordt afgenomen bij het CBR. Meestal reserveren wij het theorie examen, maar je kan dit natuurlijk ook zelf via de site van het CBR.

Je hebt een 3 tal verschillende theorie examens:

– Het standaard theorie-examen. Hiervoor komen de meeste leerlingen voor in aanmerking.

– Het theorie examen met extra tijd. Als een leerling dyslexie heeft of om andere redenen meer tijd wilt hebben kan hiervoor gekozen worden.

– Het theorie examen individueel. Als een leerling zelf moeite heeft met lezen of andere redenen kan hiervoor gekozen worden.

Binnen een paar uur na het slagen ontvang je een mail van het CBR dat je geslaagd of gezakt bent.

Het theorie-examen bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 25 vragen over gevaarherkenning. (minimaal 13 goed)
  • 12 vragen over wetten en verkeersregels (minimaal 10 goed)
  • 28 vragen over verkeersinzicht en risico’s; minimaal 25 goed)

Tussentijdsetoets:

Voor een goede opleiding maken wij gebruik van een tussentijdsetoets. Dit is een proefexamen, waarbij je kennis gaat maken met het CBR. Deze toets doe je op ongeveer 70/80% van je opleiding, waarbij wordt gekeken hoe ver je bent en wat je verbeterpunten zijn. Hierbij kan je ook vrijstelling verdienen voor je bijzondere verrichtingen.

Praktijkexamen:

Na de tussentijdsetoets hebben we nog ongeveer 5 weken om naar je praktijkexamen te werken. We hebben daarin 2 soorten, een regulier examen en een examen met meer tijd (faalangstexamen). Bij de eerste les of in de loop van de opleiding kunnen we bepalen wat voor betreffende leerling nodig is, dit is voor elke leerling anders.

Aanmelden:

Als je na het lezen interesse of vragen hebt kan je met ons contact opnemen. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk proberen te antwoorden.